Європа триматиме на контролі дотримання прав кримських татар й у своїх кроках розраховує на підтримку української влади, заявив єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Я думаю, що той факт, що я перебуваю тут сьогодні, щоб відзначити сумну 70-ту річницю депортації кримських татар, є абсолютно чітким сигналом того, що ми не визнаємо анексії Криму, щодо чого ми вже висловили жаль, і це чіткий сигнал, що ми ніколи не забудемо про кримських татар», - наводить слова Фюле «Інтерфакс-Україна».

У цьому контексті він підкреслив: «По-перше, ми залишатимемося з ними на зв'язку, по-друге, ми використовуємо нову відкритість української влади, щоб вирішити деякі питання, що стосуються кримських татар».

Єврокомісар висловив жаль, що раніше не було такої можливості, і додав: «Разом із комісаром ОБСЄ з питань національних меншин ми шукатимемо способи, щоб донести це питання (захисту прав кримських татар) до міжнародної громадськості».

Нагадаємо, лідер кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що татари готові вийти на акції 17-18 травня з нагоди 70-річчя депортації, незважаючи на заборону нелегітимного голови Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова на проведення масових заходів у регіоні до 6 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187