Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення в Києві Кримського дому, який стане політичним, громадським, інформаційним, культурним, освітнім та науковим центром для національних меншин і корінних народів Криму.

Як повідомляє прес-служба уряду, відповідне розпорядження було прийнято на виїзному засіданні уряду у Вінниці в п'ятницю, 16 травня, напередодні 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Під час засідання прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив: «Наші кримськотатарські брати, ті, хто знають, що Крим є і буде частиною України, матимуть представництво в українській столиці».

У Кабміні наголосили, що Кримський дім покликаний стати головним центром взаємодії держави і громадянського суспільства для протидії викликам, коли частина української території окупована іноземною державою й існує загроза подальшої військової агресії проти України. Також цей заклад має стати центром політичного спротиву окупації Криму.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, Кримський дім буде віднесено до сфери управління Міністерства культури.

Для розміщення Кримського дому будинок на вул. Суворова, 9, в м. Києві буде передано з відання Академії аграрних наук в сферу управління Міністерства культури.

У розпорядженні також зазначено виділити Міністерству культури кошти для забезпечення функціонування Кримського дому і проведення ремонту його будівлі та приміщень.

Міністерству фінансів забезпечити внесення змін до розпису Державного бюджету України на 2014 рік й під час підготовки проектів Державного бюджету України на наступні роки передбачити Міністерству культури кошти, необхідні для забезпечення функціонування Кримського дому.

Нагадаємо, 18 травня в Сімферополі заплановано проведення масового мітингу, приуроченого до 70-річчя депортації з Криму представників низки народів, у тому числі кримськотатарського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239