Відмобілізовані в батальйони територіальної оборони Збройних сил України військовослужбовці не беруть безпосередньої участі в бойових діях під час антитерористичної операції, повідомляє Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

У відомстві зазначили, що виконують бойові завдання підготовлені спеціальні підрозділи, до складу яких входять професійні військовослужбовці силових структур.

«Підрозділи територіальної оборони залучаються тільки для забезпечення дій основних сил антитерористичної операції. Просимо громадян не піддаватися провокаційним чуткам і протидержавним гаслам, які сіють у суспільстві розбрат та недовіру до власних захисників Вітчизни. Військовослужбовці повною мірою усвідомлюють покладені на них конституційні завдання щодо захисту недоторканності та територіальної цілісності держави, з честю і гідністю несуть службу в певних районах й виконують завдання за призначенням», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, військовослужбовці строкової служби Збройних сил України не беруть участі в антитерористичній операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215