У Державній прикордонній службі України констатують відсутність спроб прориву з Росії великих груп диверсантів. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив начальник прес-служба ДПСУ Сергій Астахов.

«З того висновку, який ми зробили для себе, немає спроб прориву через державний кордон великих груп або техніки з озброєними людьми», - сказав він.

При цьому він назвав безвідповідальними заяви окремих політиків чи представників громадськістю про погане зміцнення або охорону в окремих місцях українського кордону на сході чи півдні держави.

«Той, хто кордон бачив лише через VIP-зал аеропорту «Бориспіль», нехай приїде і подивиться, тому що дуже багато роботи зроблено з облаштування та посилення охорони кордону... Охорона кордону посилена технічними засобами дистанційного контролю, що дозволяє контролювати обстановку на досить великій відстані - 12-20 км. Таким чином, якщо прикордонники не стоять у полі, взявшись за руки, це не означає, що кордон не охороняється», - зазначив Астахов, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що на сьогодні на українсько-російському кордоні обладнано більше 200 блокпостів, 400 вогневих позицій, викопано 70 км траншей і встановлені інші загороджувальні засоби на найбільш уразливих місцях, виставлені мінні поля, сигнальні системи тощо.

Також Астахов зазначив, що Держмитслужба проаналізувала і взяла на озброєння досвід з облаштування та охорони держкордону, який свого часу застосовувався в СРСР на кордоні з Афганістаном.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації негайно забрати підрозділи збройних сил від кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13