Президент Росії Володимир Путін заявив, що не можна допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою у спорах між Україною та Росією.

«Є один момент, на який я маю обов'язково звернути вашу увагу. І федеральні органи влади, і регіональні органи влади, і місцеві, ми готові працювати з усіма людьми, які щиро, я хочу це наголосити, прагнуть до того, щоб людям стало краще жити на землі. Але в жодному разі, ніхто, всі ми не можемо допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою у будь-яких спорах, у тому числі і міждержавних спорах, особливо у будь-яких спорах, скажімо між Росією і Україною», - сказав Путін на зустрічі з представниками кримських татар у п'ятницю.

Глава держави підкреслив, що ці люди й так настраждалися за попередні десятиліття, і зараз «вштовхувати їх в якісь спірні питання абсолютно неприпустимо». На думку Путіна, усім необхідно усвідомити, «що інтереси кримських татар сьогодні пов'язані з Росією». «Не можна захищати інтереси інших, третіх держав, використовуючи кримськотатарський чинник», - підкреслив Путін. На його думку, це піде тільки на шкоду народу, повідомляє РІА «Новости».

Президент запевнив, що Росія зробить все для того, щоб люди відчули себе повноцінними господарями своєї землі. «Безумовно, ми не зможемо зробити це ефективно без самих кримських татар, без тих людей, які зацікавлені у розвитку цих територій, без підтримки громадян, які там проживають», - сказав Путін.

Він наголосив, що це стосується не тільки кримських татар, а представників усіх національностей, які проживають у Криму. «Це і росіян стосується, це стосується українців, це стосується інших репресованих народів: греків, болгар, німців», - додав він.

Нагадаємо, в.о. голови самопроголошеної республіки Крим Сергій Аксьонов заборонив проведення в регіоні масових акцій до 6 червня у зв'язку з подіями на південному сході України.

На 18 травня в Сімферополі заплановано проведення масового мітингу, приуроченого до 70-річчя депортації з Криму представників низки народів, у тому числі кримськотатарського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42