В ООН стурбовані ситуацією з дотриманням прав людини у Криму і вважають, що українська влада має приділити увагу дотриманню прав кримських татар як корінного населення, та українців, які не отримали російське громадянство, на півострові.

Про це помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович заявив під час прес-конференції у Києві, представляючи другий звіт Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

«Важливо, щоб на жителях Криму не позначалася негативно зміна законодавчої бази. Не важливо, яке у них громадянство, люди, які живуть у Криму, повинні мати рівний доступ до праці, до соціальних послуг, освіти тощо», - сказав Шимонович, повідомляє «УНІАН».

Особливу увагу, за його словами, необхідно приділити дотриманню прав кримських татар як корінного населення, та українців, які не отримали російське громадянство.

«Дуже важливо, щоб вшанування пам'яті жертв насильницької депортації кримських татар пройшло в спокійній обстановці, щоб були дотримані їхні права на мирні зібрання. Потрібно зробити все для того, щоб стриматися в цій ситуації, яка й так є досить складною», - зауважив Шимонович.

«Ми стежимо за ситуацією в Криму, і будемо надалі звітувати, хоча у нас немає фізичного доступу до Криму», - додав Шимонович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95