У червні з резервного фонду Державного бюджету на потреби української армії спрямують 1,6 млрд грн. Про це в ході Години запитань до уряду у парламенті повідомив перший заступник міністра оборони України Богдан Буца.

Він нагадав, що Кабінету Міністрів у березні цього року було виділено із резервного фонду Державного бюджету 4,6 млрд грн.

Буца підкреслив, що в березні-травні поточного року із зазначеного фінансового ресурсу відповідно до щомісячного плану було отримано 3 млрд грн.

«У червні планується виділити ще 1,6 млрд грн із резервного фонду», - сказав Буца.

З уже виділених коштів, за його словами, 1,5 млрд грн пішло на ремонт та оновлення озброєння, 1,5 млрд грн - на придбання пально-мастильних матеріалів, 656 млн грн - на грошове забезпечення військовослужбовців, 612 млн грн - на закупівлю озброєння, військової техніки, 145 млн грн - на речове майно, 79 млн грн - на харчування військовослужбовців, 71 млн грн - на забезпечення зв'язком, 52 млн грн - на виплату добових та оплату перевезень, 17 млн грн - на банно-пральні витрати, 15,7 млн грн - на проведення навчальних зборів військовозобов'язаних.

Заступник міністра заявив, що кошти, які будуть виділені в червні, планують спрямувати на подібні потреби.

«У тому числі 962 млн грн (будуть спрямовані. - Ред.) на оновлення та ремонт військової техніки, 162 млн грн - на придбання пально-мастильних матеріалів, 170 млн грн - на грошове забезпечення військовослужбовців, 92 млн грн - на закупівлю озброєння, військової техніки, 23 млн грн - на харчування військовослужбовців, 4,6 млн грн - на банно-пральні витрати», - відзвітував перший заступник міністра.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76