Перевізники Івано-Франківська сьогодні, 16 травня, не вийшли на маршрути, місцева влада вважає це саботажем. Про це стало відомо кореспонденту Forum'у.

Як розповіла виданню мешканка Івано-Франківська Лідія Шубин, автобуси стоять на узбіччях доріг, нібито з технічних причин. Насправді перевізники вимагають підняти тарифи на проїзд з 2 до 3 грн. «Люди змушені були під проливним дощем добиратися на роботу», - додала вона.

У міськадміністрації Івано-Франківська засуджують таку поведінку перевізників. «Страйку транспортників у нас немає, оскільки про нього потрібно було попередити за 10 днів. Сьогодні - масовий невихід на маршрути. Це саботаж. Зрив прийнятих угод», - пояснив Forum'у начальник Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Юрій Чупахін.

Він також нагадав, що питання підвищення тарифів порушувалося транспортникам на засіданні міськвиконкому у четвер, 15 травня, але не було включене до порядку денного через відсутність кворуму.

Чупахін запевнив, що міська влада Івано-Франківська шукає вихід із ситуації. «Дійсно, ціни зросли, а зарплати ж залишилися колишніми. І, порушуючи питання тарифів, це потрібно враховувати. Ми запропонували розглянути перевізникам це питання через кілька днів, але вони відмовилися. Але ми розглядаємо різні варіанти. Шукаємо вихід. Сподіваємося швидко розв’язати питання», - запевнив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144