Керівник київської міської організації Українського товариства мисливців і рибалок, депутат Київради (фракція «Столичні реформи») Віктор Тищенко привласнив ділянку площею 1,89 га на березі озера Верблюд в Оболонському районі. Він також входить у правління благодійного фонду «Рідна оселя», який належить главі КМДА Володимирові Бондаренку («Батьківщина»). Про це повідомляє сайт «Наші Гроші».

Столична прокуратура, яка представляє інтереси Київради, домагається звільнення ділянки. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 8 травня.

Прокуратура стверджує, що товариство зайняло ділянку самовільно, оскільки у нього немає правовстановлювальних документів на землю. Це виявила Держсільгоспінспекція під час перевірки в лютому 2013 року.

На цій ділянці розташована база відпочинку «Смарагдова». У 2012 році Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Києві встановила, що право власності на будівлі не зареєстровано.

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову прокуратури відмовили. Вони постановили, що товариство користується ділянкою на підставі рішення виконкому Київради від 1986 року. На підставі цього ж рішення була побудована рибальська база. Товариство продовжує користуватися базою і ділянкою, сплачуючи земельний податок. При цьому організація неодноразово зверталася до уповноважених осіб щодо переоформлення ділянки згідно із чинним законодавством України, отримала згоду на розробку проекту землеустрою, розробила такий проект і подала його на узгодження, однак відповіді не отримала.

Але Вищий госпсуд ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. ВГСУ вказав, що суди не дали оцінку таким фактам: виконком дозволив товариству влаштувати рибальські бази площею 0,2 га, а організація використовує ділянку площею 1,89 га; у товариства немає правовстановлювальних документів на ділянку та будівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53