Державна казначейська служба з п'ятниці втратила можливість проводити платежі у Донецькій області через рішення Національного банку України вимкнути систему електронних платежів, яке було прийнято після погрози з боку представників так званої Донецької народної республіки провести «зачистку» в територіальному управлінні НБУ в Донецьку, повідомила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз.

«Нацбанк уранці в п'ятницю вимкнув систему електронних платежів (у Донецькій обл. - Ред.), що не дає можливості здійснювати платежі в повному обсязі, враховуючи, що казначейство повноцінний учасник електронних платежів», - сказала глава служби, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Водночас перший заступник глави Нацбанку Володимир Кротюк, який виступив відразу за нею, повідомив, що наразі система електронних платежів працює.

Нагадаємо, 15 травня Національний банк України призупинив роботу Управління у Донецькій області через погрози «зачистки» з боку представників так званої Донецької народної республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58