З 17 березня 2014 року фінансування пенсій громадян, які проживають в АР Крим, припинено. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова в ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Forum'у.

«З 17 березня припинено фінансування виплат з неможливості. Тому пенсії пенсіонери, які проживають у Криму, отримують гроші або за рахунок Росії, або на материковій частині України за зверненнями», - пояснила міністр.

На сьогодні такі звернення прийняті від 2058 осіб.

«Усі пенсії цим людям виплачено. Якщо ж громадяни залишаються на території АР Крим або Севастополя і не можуть виїхати, згідно із законом і розробленим Мінсоцполітики порядком їм потрібно подати заяву про бажання отримувати пенсію в Україні і про те, що вони не отримують пенсію за російським законодавством», - уточнила Денисова.

Після оформлення такої заяви громадяни наступного місяця зможуть отримати пенсію або в поштовому відділенні на території України, або кошти будуть зараховані на банківські рахунки також на території України.

Денисова повідомила, що на сьогодні під захистом українського законодавства перебуває 2 млн 100 тис. людей, що проживають у Криму.

За її словами, станом на початок травня неорганізовано залишили півострів 8558 людей, чверть із яких - пенсіонери.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217