Кандидат у президенти України Валерій Коновалюк відвідав Рим. У ході візиту він зустрівся з багатьма впливовими італійськими політиками, включаючи членів уряду та парламентаріїв від різних фракцій. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Співрозмовниками Коновалюка стали, зокрема, Бруно Ченсоре, член делегації парламентської асамблеї НАТО, Алессандро Ді Баттіста, заст. голови Комітету у закордонних справах і член фракції «П'ять зірок», Роберто Формігоні, сенатор і представник Комітету з європейської політики, і Ренатто Брунетта - голова парламентської групи «Forza Italia».

 
 
Впливовий італійський політик, прем'єр-міністр Італії (1998-2000) Массімо Д'Алема погодився з тим, що сьогоднішня влада України не здатна контролювати ситуацію в країні, він зокрема зазначив: «В Україні мають прийти до влади розумні люди, які зможуть відновити мир і дати країні перспективу. Інакше її розірвуть супердержави».

Коновалюк, в свою чергу, зазначив, що «зупинити війну з допомогою війни - не можна. Це призводить лише до будівництва нових барикад і розпалювання нових вогнищ ненависті між українцями».

Ключовим питанням переговорів стала тема безвізового режиму в ЄС для українців. Коновалюк упевнений, що швидке вирішення цього питання сприятиме стабілізації становища в Україні та зниженню соціального невдоволення громадян. Коновалюк звернувся до італійських та європейських політиків з настійним проханням про негайний розгляд скасування віз, оскільки ця ініціатива стала б підтвердженням реальної підтримки України Євросоюзом.

 
 
«Багатьом простим мешканцям, а точніше - всьому народу України, незрозумілі багато заяв, які робляться на високих рівнях. Наприклад, про надання кредитів. Народ взагалі не любить слово «кредит», тому що розуміє: віддавати будуть прості громадяни. До того ж, наш уряд не надає ніякої інформації про те, куди витрачаються позикові гроші, і як народу від цього буде краще. Але прості люди розуміють більш прості і доступні для них речі. Наприклад, скасування віз. Я вже неодноразово звертався з вимогою скасувати візовий режим і зробити паспорт українця - міжнародним паспортом. Це вирішить усі основні проблеми без зброї, суперечок та круглих столів», - заявив кандидат на пост президента України.

Європейські політики підтримали ініціативу і відзначили, що нинішня українська криза йде на користь США, відволікаючи увагу від ситуації на Близькому Сході. Коновалюк, який нещодавно відвідав Вашингтон, заявив, що за його ініціативою члени Конгресу США в найближчому майбутньому підготують нову резолюцію щодо України і, крім того, буде розроблено низку антикризових програм з відновлення економічної стабільності у країні.

Коновалюк висловив сподівання, що після майбутніх виборів в Європарламент буде можливо виробити більш конкретний план співпраці України і ЄС.

Наразі політик вилетів до Москви, де він має намір провести переговори щодо врегулювання відносин України і Росії, а також стабілізації внутрішньополітичного становища в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93