У Донецькій області виникли проблеми з доставкою пенсій та соціальних виплат громадянам. Про це в ході години запитань до уряду в парламенті заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Є велика проблема з отриманням пенсій та соцвиплат у Донецькій області. Треба сказати, що пенсії профінансовано на 65%, соцвиплати - на 98%, але, на жаль, є проблема з доставкою цих коштів людям», - сказала вона.

За словами міністра, люди, що займаються доставкою цих грошей, роблять все можливе, але у зв'язку з ситуацією в регіоні й заблокованою роботою Держказначейства і НБУ їхні дії вкрай ускладнені.

Денисова також зазначила, що труднощі відчувають і відділення Ощадбанку, і поштові відділення, й інші служби.

«Вони намагаються робити все можливе, але іноді відбуваються затримки у таких містах, як Слов'янськ, де спалили Пенсійний фонд, у Мелітополі, в Димитрові, у Красному Лимані, Жданівці, Костянтинівці, Дебальцевому, Кіровську», - уточнила міністр.

Вона наголосила, що гроші для пенсіонерів та одержувачів соцдопомоги перевозяться на броньованих автомобілях і спеціальній захищеній техніці, але без нормальної роботи НБУ в цьому регіоні подальше забезпечення виплат перебуває під питанням.

Також у своєму звіті Денисова зазначила, що в середньому по Україні пенсії профінансовано на 65%, соцвиплати на 93%.

Нагадаємо, 15 травня Національний банк України призупинив роботу Управління у Донецькій області через погрози «зачистки» з боку представників так званої Донецької народної республіки.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90