Дослідження Pew Research Center, результати якого були опубліковані 8 травня, показало, що 77% українців, включаючи 70% мешканців охоплених сепаратистськими заворушеннями східних регіонів, не хочуть розпаду країни. Про це пише американське видання «Bloomberg Businessweek».

З цим же опитуванням були пов'язані погані новини для президента Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та інших членів створеного 10 тижнів тому уряду: їхні співвітчизники, судячи з усього, їм не довіряють і не вірять, що президентські вибори будуть чесними, пише видання.

У ході опитування 49% виборців по всій країні заявили, що уряд «погано впливає на події в країні і лише 41% назвав вплив уряду «хорошим». Всього 41% назвав «імовірним», що вибори будуть чесними, і 50% визнали це «малоймовірним». 53% виборців вважають, що уряд «не поважає особисті свободи».

Не дивно, що найвищий рівень невдоволення на Східній Україні, де учасники протестів називають новий уряд нелегітимною хунтою. Однак навіть на заході країни тільки 60% вважають вплив уряду позитивним і тільки 59% заявили, що вибори, найімовірніше, будуть чесними, пише «Иносми».

В ході іншого опитування, проведеного 30 квітня Міжнародним фондом виборчих систем (МФВС), 45% виборців по всій Україні заявили, що уряд «слабо контролює країну», і всього 46% назвали майбутні вибори «вільними і чесними».

Нинішній уряд складається з «таких же злодіїв, як і попередній», - зауважив пенсіонер Борис Тупікін зі східної Донецької області. Говорячи про вибори 25 травня, він наголосив: «Я нікому не вірю. Мені нікого підтримувати».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69