Світовий конгрес Українців (СКУ) відправляє для моніторингу президентських виборів 25 травня у 2014 р. в Україні більше 230 міжнародних спостерігачів із 22 країн світу.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на прес-службу СКУ.

Міжнародна місія СКУ зі спостереження за президентськими виборами в Україні (Місія СКУ) включає в себе спостерігачів Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО), який є складовою організацією СКУ.

Крім цього, Місія СКУ співпрацюватиме з місією ще однією складовою нашої організації - Українського Конгресового комітету Америки, яка налічує понад 210 спостерігачів.

Місію СКУ очолює Богдан Футей, федеральний суддя США. Головний спостерігач - Петро Штик, третій заступник президента СКУ, адміністратор - Мирослав Гочак, голова СКУМО.

«Спостереження за виборами в Україні, зокрема, сприяння їх демократичності і прозорості, завжди було одним із пріоритетів СКУ, який систематично відправляє в Україну великі спостережні місії. Нинішні позачергові президентські вибори є надзвичайно важливими для України, і тому СКУ відгукнувся на це дуже солідною міжнародною спостережною місією», - заявив президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 33 країн і підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією в Економічній та соціальній раді Організації Об'єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Як раніше повідомляв ForUm, позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175