Українська влада має сідати за стіл переговорів, щоб швидше припинити конфлікт на сході. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловила директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Дійсно ситуація з проведенням АТО неоднозначна. Українській владі варто дослухатися до порад Європи про те, щоб сісти за стіл переговорів, адже треба домовлятися», - сказала Бабич.

На її думку, Україна має вести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним для врегулювання конфлікту на сході нашої країни.

«Європа вже поспілкувалася з Путіним. Його капітал у Швейцарії відіграє велику роль. Йому не хотілося б втрачати. Європа знову виступає тим посередником, який намагається звести Україну та Росію за один стіл переговорів. Мені хотілося б, щоб з цього щось вийшло. Адже кожен день війни - це зайві смерті. Я сподіваюся, що наша влада сяде за стіл переговорів і знайде точки дотику. Зараз це буде зробити легше», - вважає вона.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала припинити проведення АТО на сході України і порадила українській владі сісти за стіл переговорів з прихильниками федералізації. «Насильство для вирішення своїх проблем застосовуватися не повинно», - заявила вона 13 травня. Меркель зазначила, що механізм круглих столів за посередництва ОБСЄ надає гарну можливість для вирішення конфлікту довкола України. «З допомогою військових засобів кризу не вирішити», - заявила глава німецького уряду. Вона також висловила готовність до відновлення переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.

Цю ідею підтримав і голова Європейської ради Герман ван Ромпей. На зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком він зазначив: «Для проведення виборів в Україні має настати спокій і стабільність. Європейський союз продовжить наполягати на діалозі між протиборчими сторонами, щоб підсумки виборів свідчили про єдину позицію українського народу».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69