Росія вимагає від Організації Об'єднаних Націй провести розслідування повідомлень про використання Україною військових вертольотів з символікою організації.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

«Як випливає з інформповідомлень та телерепортажів, київський режим у ході так званої «антитерористичної операції» на південному сході України використовував військові вертольоти з символікою Організації Об'єднаних Націй, які раніше були розгорнуті у складі миротворчих операцій ООН у низці країн Африки», - наголошується в заяві.

У МЗС повідомили, що в жорсткій формі поставили це питання перед Секретаріатом ООН і вимагають проведення відповідного розслідування. «Нас запевнили, що представники Організації перебувають в контакті з владою у Києві в зв'язку з цим інцидентом і про результати нас інформують», - повідомили у відомстві.

Крім того, МЗС наголосив, що задіяння авіатехніки з символікою ООН без санкції Ради Безпеки є неприпустимим й викликає найсерйознішу стурбованість. «Це є не тільки порушенням угод між ООН і країною-постачальником контингентів та техніки для потреб миротворчих операцій ООН, але й завдає непоправної шкоди престижу та репутації Всесвітньої Організації», - вважають у МЗС.

У Москві розраховують, що керівництво ООН офіційно виступить з гранично вимогливою оцінкою і засудженням подібних дій київської влади, яка несе всю повноту відповідальності за несанкціоноване використання «прапора» ООН.

Як повідомляв ForUm, управління преси та інформації Міністерства оборони України спростувало інформацію про використання в ході антитерористичної операції на сході вертольотів з символікою Організації Об'єднаних Націй.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299