46 людей вже заарештовані за підозрою в причетності до трагедії 2 травня. Крім того, слідство напало на слід ще 12 активістів, які могли бути причетні до організації НП. Про це розповів журналістам начальник Одеської обласної міліції Іван Катеринчук.

«Говорити про винних у смерті 48 людей у Будинку профспілок поки зарано. Зараз Головне управління внутрішніх справ України разом з міліцією Одеси розслідує трагедію за двома напрямами: винні цивільні особи і співробітники правоохоронних органів, які допустили службову недбалість та адміністративні правопорушення» - сказав начальник Одеського главку.

Катеринчук повідомив, що вже упізнані тіла 45 загиблих. 3 залишаються невідомими. Уже встановлено, що 6 із них були вбиті з вогнепальної зброї, 32 загинуло від чаду диму і газу, 10 людей розбилися, коли рятуючись від вогню, вистрибували з вікон Будинку профспілок. Слідство на цей момент проводить судово-медичні експертизи, вивчають вогнепальну зброю, ножі, сокири, палиці, набої, гільзи, пляшки із запальними сумішами, знайдені на місці трагедії. Правоохоронці поки не можуть сказати і про те, звідки стріляли в людей 2 травня.

Катеринчук також зазначив, що кримінальні провадження підозрюваних міліціонерів перебувають під контролем Генеральної прокуратури України. Поки провину цивільних осіб і співробітників правоохоронних органів слідством не доведено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169