Більше половини жителів України вважають, що ситуація в країні розвивається в неправильному напрямі, згідно із інтернет-опитуванням TNS-Україна.

Якщо на початку березня так вважали 43% опитаних, то в середині квітня - уже 52%, свідчать дані компанії.

 
 
62% опитаних зовсім або загалом не задоволені поточними подіями в країні.
 
 
49% вважають ситуацію в країні вибухонебезпечною, а 42% - напруженою.
 
 
При цьому до середини квітня зменшилася з 44% до 38% кількість тих, хто вважає, що Майдан у Києві повинен стояти доти, поки люди не зрозуміють, що нова влада правильно розуміє поставлені перед нею завдання. 10% вважали, що він має стояти до виборів президента, повідомляє «Українська правда».

Що Майдан має повністю розійтися в квітні вважали 26% опитаних. 18% вважали, що Майдан повинен розійтися і збиратися лише в разі гострої необхідності (тобто разом - 44%).

 
 
Майже третина громадян не бажають брати участь в акціях протесту, близько чверті станом на квітень готові протестувати (11% точно і 15% іноді), підтримувати протестувальників більше готові морально (21%), ніж матеріально (6%).

Найбільш протестно налаштований регіон - західний, жителі півдня і сходу найменш схильні протестувати, якщо вірити опитуванню.

 
 
При цьому 55% відсотків громадян вважають українське суспільство несправедливим.
 
 
Дослідження проводилося в інтернеті серед користувачів 18-55 років у два етапи: 1-7 березня і 14-18 квітня цього року. Вибіркова сукупність - 1000 респондентів. Вибірка репрезентативна за регіонами і статево-віковою структурою для міст 50 тис+

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278