Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам, які перебувають або планують відвідати деякі регіони Бразилії, дотримуватися профілактичних заходів у зв'язку з сезонним поширенням лихоманки денге.

Про це ForUm’у повідомили в Департаменті інформаційної політики зовнішньополітичного відомства.

«У зв'язку з сезонним поширенням лихоманки денге на території Федеративної Республіки Бразилія й оголошеним епідеміологічним станом у 17 муніципалітетах (північно-західний та західний регіони країни), МЗС рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати зазначені регіони чи перебувають на їхній території, дотримуватися профілактичних заходів щодо запобігання зараженню цією хворобою», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, потрібно остерігатися укусів комарів й дотримуватися норм особистої гігієни та санітарії, а також консультуватися з медичними установами про інші можливі заходи запобігання зараженню.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України МЗС рекомендує звертатися у Посольство України в Федеративній Республіці Бразилія за телефоном (00 5561) 3365 1457 або в Консульство України у м. Курітіба за телефоном (00 5541) 33 22 95 25.

Також у МЗС функціонує цілодобова гаряча лінія +38 044 238 16 57.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139