Україна внесе додатковий вклад у розмірі 63,4 млн дол. в ресурс «Чорнобильського фонду «Укриття», що дозволить ефективніше проводити роботи з будівництва нового безпечного конфайнменту над четвертим блоком Чорнобильської АЕС.

Як передає кореспондент Forum'у, за законопроект №0083 про ратифікацію угоди «У формі обміну листами між Україною та ЄБРР про внесення змін до рамкової угоди між Україною та ЄБРР щодо діяльності Чорнобильського фонду «Укриття» від 20 листопада 1997 року» проголосувало 238 нардепів.

Як зазначив у своєму звіті міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, після ратифікації цього документа загальний обсяг вкладу України в будівництво нового об'єкта «Укриття» на ЧАЕС становитиме 167,563 млн дол.

Нагадаємо, що Новий безпечний конфайнмент (НБК) являтиме собою споруду у формі арки заввишки 105 м, довжиною 150 метрів та шириною 260 м. Після зведення його буде насунуто на четвертий блок ЧАЕС, над яким зараз знаходиться саркофаг. Планується, що спорудження НБК буде завершено у 2017 році.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165