Генеральна прокуратура вимагає від МВС ретельно перевірити обставини, за яких самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов безперешкодно перетнув державний кордон і залишив територію України.

Як повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ, відповідне доручення про проведення службової перевірки за підписом в.о. генерального прокурора відправлено міністрові внутрішніх справ.

У відомстві нагадали, що 22 квітня слідче управління СБУ в Луганській області «народному губернаторові Луганщини» Болотову оголосило про підозру за ч. 2 ст. 110 Кримінального Кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Того ж дня було отримано судовий дозвіл на його затримання і привід до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

З метою встановлення місцезнаходження підозрюваного та його затримання в головне управління МВС України у Луганській області було спрямовано доручення про проведення необхідних оперативно-розшукових заходів.

«Незважаючи на це, 13 травня Болотов безперешкодно перетнув державний кордон», - заявили в ГПУ.

У відомстві також наголосили, що в разі встановлення у діях співробітників міліції провини підозрюваним у незаконному перетинанні кордону України, Генпрокуратура буде вживатиме всіх заходів для притягнення винних осіб до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Як повідомляв ForUm, помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов заявив, що самопроголошений «народний губернатор» ЛНР Валерій Болотов офіційно виїхав у вівторок, 14 травня, в Російську Федерацію.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Державної прикордонної служби офіційно пояснити факт виїзду Болотова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

556