Для популяризації інституту сім'ї необхідно впроваджувати відповідні програми, а не урізати соціальну підтримку родинам з дітьми. Про це заявила Наталія Королевська 15 травня, в Міжнародний день сім'ї.

«Як мама двох синів я прекрасно знаю, наскільки важлива для дитини повноцінна сім'я. Разом із тим сьогодні через соціально-економічні проблеми у країні багато сімей розпадаються, а держава, замість посилення підтримки молодим сім'ям, урізає відповідні програми», - сказала вона.

Королевська нагадала, що з 1 липня цього року будуть скорочені виплати на другу і третю дитину на 20 тис. грн і 83 тис. грн відповідно, а допомога з догляду за дітьми до трьох років і зовсім скасовується. Це, на її думку, негативно позначиться на інституті сім'ї загалом та на бажанні українців мати великі сім'ї.

«У непростих умовах українці масово відкладають створення сім'ї. Скасування та скорочення виплат на дітей, урізання витрат на будівництво дитячих садків, призупинення молодіжного житлового кредитування - ці рішення уряду негативно впливають на інститут сім'ї», - підкреслила екс-міністр соціальної політики. Вона також акцентувала увагу влади на необхідності державної підтримки багатодітних та малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, що з метою захисту соціальних прав українців Королевська подала звернення в Конституційний Суд. Вона вимагала від суддів скасування положень закону від 27 березня 2014 року, які скорочують соціальні виплати, в тому числі допомогу на дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160