Заступник голови ЦВК Андрій Магера підтвердив інформацію про захоплення окружної виборчої комісії в Красному Лучі Луганської області. Про це він сьогодні повідомив під час прес-конференції.

«Ми отримали таку інформацію. Попереджені працівники правоохоронних органів. У цій ситуації ми можемо озвучити цю інформацію на широку громадськість, повідомити про події, які сталися, і попередити працівників правоохоронних органів», - сказав Магера.

На запитання, чого саме вимагають люди, які увірвалися в приміщення окружкому у Красному Лучі, заступник голови ЦВК відповів: «Коли озброєні люди заходять в приміщення ОВК, вони не тільки цікавляться паперовими документами, але й системою «Вибори», приміщенням, де знаходиться системний адміністратор, досить часто вилучають відповідну техніку, яка знаходиться в приміщенні ОВК».

За його словами, у східних областях зафіксовані факти, коли в органи ведення Державного реєстру також заходять озброєні люди й вилучають техніку, передає «УНІАН».

«Причому, вилучають із техніки такі елементи, про існування яких відомо лише фахівцям. Тобто, я можу допустити, що така інформація надається за наводкою осіб, які працюють у відповідних органах», - сказав Магера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194