13 травня, у День екологічної освіти в Україні, організатори всеукраїнського соціального проекту «ЕКОкласс» підбили перші підсумки конкурсу.

Конкурс, ініціатором якого став соціальний центр «Перспектива», спрямований на об'єднання зусиль дітей, батьків, учителів і лідерів громадськості, які можуть допомогти у вирішенні екологічних проблем України. Всього на конкурс надійшло 403 шкільні проекти.

Кількість безпосередніх учасників становила близько 20 тисяч. Юні автори дуже активно перейнялися проблемами засмічення вулиць та річок, питаннями утилізації батарейок, озеленення школи та застосування використаних матеріалів для екологічного декорування. Школярі організували флешмоби, театралізовані виступи, звернення до ЗМІ.

«Сьогодні для понад 90% українців проблеми навколишнього середовища є більш ніж актуальними, а 60% впевнені, що проживають на екологічно забрудненій території», - підкреслив глава «Соціального центру «Перспектива» Геннадій Виходцев. - Я впевнений, крок за кроком ми зможемо прищепити нашим дітям дбайливе ставлення до природи і турботу про навколишнє середовище».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129