У Верховній Раді немає законної більшості, а те, що відбувається в парламенті, нагадує театр абсурду. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«В українському парламенті взагалі складно говорити про коаліцію. З самого початку засідань цієї Ради після путчу, видно порожні місця і масове кнопкодавство, проти якого ще недавно так люто боролися незалежні ЗМІ. Звичайно, ніякої більшості не було спочатку. Всі кадрові призначення були проведені поза правовим полем, тому зараз серйозно розглядати коаліцію немає сенсу», - сказав Корнілов.

За його словами, нині народні обранці грішать порушенням Конституції і регламенту ВР.

«Зараз можна спостерігати, як всупереч засадам парламентаризму, виганяються цілі фракції, коли лідерові фракції і кандидату в президенти за рішенням спікера просто вимикають мікрофон, тому що спікер вважає, що той бреше. Все, що відбувається в Раді, - це театр абсурду. Навіть якщо в Раді залишиться зараз 20-30 осіб, вони запросто зможуть приймати рішення «конституційною більшістю». А наші славні незалежні демократичні ЗМІ на це закриватимуть очі», - підкреслює експерт.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167