Компанія «Чорноморнафтогаз» планує побудувати завод з виробництва скрапленого природного газу в Криму у 2015 році, повідомив гендиректор компанії Андрій Ільїн.

«У планах на 2015 рік будівництво заводу зі скраплення газу, оскільки газ, який ми добуваємо, містить багато пропан-бутанової фракції. Нам потрібно газ із промислового переробляти на товарний, доводити до необхідних ГОСтів», - сказав А. Ільїн на прес-конференції в Сімферополі у четвер.

Він повідомив також, що санкції, введені Євросоюзом проти «Чорноморнафтогазу», який є власністю Республіки Крим, ніяк не вплинуть на діяльність компанії, передає «Інтерфакс».

«Чорноморнафтогаз не має ніяких активів за кордоном, у нього немає рахунків за кордоном, він не виробляє там ніяких робіт. Я не бачу, як ці санкції можуть бути застосовані», - сказав Ільїн.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська влада звернеться з позовом до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі щодо експропріації Росією компанії «Чорноморнафтогаз».

Генеральна прокуратура України оскаржила в суді призначення Андрія Ільїна виконвачем обов'язків голови правління ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз»

Рада Криму ухвалила з 24 березня задовольняти потребу в природному газі всіх категорій споживачів Криму за рахунок ресурсу власного видобутку компанії «Чорноморнафтогаз», яку раніше він «націоналізував» і зробив кримським республіканським підприємством.

«Чорноморнафтогаз» спеціалізується на розвідці та видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів. 100% акцій «Чорноморнафтогазу» перебувають в управлінні НАК «Нафтогаз України», однак Рада Криму забрала підприємство «у власність регіону».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196