Віктор Медведчук розцінив заяву Вікторії Нуланд про те, що президентські вибори в Україні перебувають у сфері «інтересів національної безпеки США», як грубе втручання у внутрішні справи суверенної держави.

«Вибори глави Української держави з точки зору Вашингтона більше не є виключним і суверенним правом українського народу. 6 травня Вікторія Нуланд заявила, що президентські вибори в Україні перебувають у сфері «інтересів національної безпеки США». Очевидно, що подібна заява з вуст офіційного представника Державного департаменту США в будь-якій незалежній країні була б розцінена як грубе втручання у внутрішні справи, але не в Україні: тут знову зробили вигляд, що «не помітили» репліки пані Нуланд. Втім, для офіційного Києва це не вперше», - написав Медведчук у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Політик зазначив, що свого часу українська влада також відмовчувалася і з приводу «нуландгейту». Як відомо, у лютому 2014 року в ЗМІ з'явилася запис телефонної розмови Вікторії Нуланд з послом США Джеффрі Пайєттом. У розмові політики обговорювали кандидатури на посаду прем'єра України. «Як показали подальші події, побажання пані Нуланд у Києві не лише врахували, але й слухняно виконали», - підкреслив лідер «Українського вибору».

Він вважає, що якщо телефонний дзвінок можна було назвати конфіденційною розмовою дипломатів, то нинішня заява представника Держдепу висловлює офіційну позицію Вашингтона. «Більш того, з кожним днем з вуст високопоставлених американських дипломатів, політиків та експертів усе частіше звучать заклики до президента США Барака Обами активніше втручатися в українські справи», - написав Медведчук.

Політик упевнений, що від готовності Вашингтона, політичних та мультимедійних еліт переглянути своє ставлення до української кризи залежить не тільки демократичність і легітимність майбутніх виборів в Україні, але й створення реальних передумов для врегулювання кризи у Східній Європі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168