На ForUm'і почалася онлайн-конференція з державним діячем, правознавцем, доктором юридичних наук, кандидатом у президенти України Ренатом Кузьміним.

 
Свої запитання гостю можна поставити тут.

Дата народження: 12 липня 1967 року

Місце народження: м. Донецьк

Освіта:

1991 р. - закінчив Українську юридичну академію ім. Ярослава Мудрого в Харкові

1996 р. - почав наукову діяльність в Інституті економіко-правових досліджень НАН України

2007 р. - отримав звання доцента, а в 2013 р. - професора. Доктор юридичних наук

Кар'єра:

1986 - 1988 рр. - служба в армії у внутрішніх військах МВС

1988 р. - юрисконсульт Донецького виробничо-торговельного об'єднання

З 1991 р. в органах прокуратури: стажист, помічник прокурора району, заступник прокурора, прокурор району, прокурор міста, заступник прокурора Донецької області

2003 р. - призначений прокурором м. Києва

2005 р. - заступник прокурора Київської області

З 2003 р. - член Вищої ради юстиції

З 2006 - 2010 рр. обіймав посаду заступника, а з 2010 по 2013 рік - першого заступника генерального прокурора України. Відповідав за роботу управління з розслідування особливо важливих справ, за дотримання законів на транспорті, об'єктах оборонної промисловості.

Під керівництвом Кузьміна розслідувалися кримінальні справи проти вищих урядовців України: екс-президента, екс-прем'єра та колишніх міністрів України.

Крім того, під його керівництвом проводилося досудове слідство у справі «пологівського маніяка» Сергія Ткача, який упродовж 1984-2005 років зґвалтував і вбив десятки неповнолітніх та малолітніх дівчат. Раніше за ці злочини, як встановило слідство, були незаконно засуджені 8 осіб. Завдяки роботі слідчої групи ГПУ всі незаконно засуджені були реабілітовані; до суду було спрямовано 4 кримінальні справи на працівників міліції, які під тортурами змусили цих людей себе обмовити.

2013 р. - переведений на посаду заступника секретаря РНБО України. Там він готував аналіз стану боротьби з корупцією, в якому особливу роль було відведено органам прокуратури.

17 березня 2014 року зареєстрований кандидатом на пост Президента України.

Нагороди:

За особливі заслуги в справі зміцнення законності в державі Указом Президента України Ренату Кузьміну присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України». Також він нагороджений орденом «За заслуги» III (у 2008 році) та II (у 2012 році) ступенів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124