Президент Росії Володимир Путін вимагає від уряду відмовитися від кооперації з іноземними партнерами при виробництві зброї і військової техніки, щоб «не залежати за жодним з напрямів переоснащення армії та флоту на нову систему озброєнь».

Про це він сказав на нараді про виконання державного оборонного замовлення, де обговорювалися, зокрема, питання імпортозаміщення в оборонно-промисловому комплексі, передає «ИТАР-ТАСС».

«Ми вже з керівництвом уряду обговорювали це - незважаючи на те, що це буде пов'язано з невеликими додатковими засобами, які потрібно буде виділяти на вирішення проблем імпортозаміщення, в кінцевому підсумку це правильний процес. І ми повинні зробити все для того, щоб усе, що використовується оборонно-промисловим комплексом, все, чого потребує оборонно-промисловий комплекс Росії, - все це вироблялося на нашій території, і щоб ми ні від кого не залежали за жодним з напрямів переоснащення армії та флоту на нову систему озброєнь», - сказав Путін.

Він зазначив, що уряд мав порахувати, скільки потрібно додаткових ресурсів на впровадження імпортозамінюючих програм і в які терміни вони можуть бути реалізовані.

«Впевнений, що це піде на користь самій промисловості, і потрібно буде відповідним чином скоригувати роботу наших наукових шкіл», - додав Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127