Українська влада готова вести діалог з людьми у нестабільних регіонах України за умови незастосування активістами зброї. Про це в ході першого загальноукраїнського «круглого столу» національної єдності заявив виконувач обов'язків Президента, голова парламенту Олександр Турчинов.

«Ми готові до діалогу, ми готові всіх почути, але не треба стріляти, грабувати, захоплювати людей, будівлі. І парламент, і уряд готові до системних змін і в системі управління. Зокрема, мова йде про серйозне посилення влади в регіональних адміністраціях місцевого самоврядування. Ми говоримо про реальну децентралізацію влади, щоб усі регіони відчули свою силу, самостійність, авторитет. Щоб вони могли не тільки говорити про проблеми, а вирішувати ці проблеми, щоб вони могли мати реальні фінансові наповнення та забезпечення своїх владних повноважень», - сказав він.

При цьому Турчнов наголосив, що нинішня влада готова говорити про системні зміни і в економіці, і в Конституції, і в організації всіх гілок влади.

З іншого боку, за словами Турчинова, проти тих, хто продовжуватиме збройний конфлікт, будуть спрямовані відповідні законні засоби. І ці люди нестимуть відповідальність за свої дії.

«Ми не дозволимо залякати, шантажувати як Донбас, так і всю Україну», - акцентував він.

Також у своїй промові Турчинов заявив, що нестабільна ситуація на сході країни б'є по економіці цих регіонів, а як наслідок і по економіці всієї України.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271