Виконувач обов'язків Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України», повідомляє прес-служба в.о. Глави держави.

Цим законодавчим актом врегульовані норми щодо реалізації нових завдань та функцій, які покладені на Держспецзв'язку.

Згідно з ним, Головне управління урядового фельд’єгерського зв'язку є складовою частиною Держспецзв'язку, відповідно з чим на цей орган покладено завдання щодо організації діяльності у сфері урядового фельд’єгерського зв'язку, забезпечення ним Президента, голову Верховної Ради, прем'єр-міністра, державних органів, органів місцевого самоврядування, військового управління і закордонних дипломатичних установ України за кордоном, а також доставки цим зв'язком офіційної кореспонденції.

Служба також відповідає за підготовку пропозицій щодо формування та реалізації державної політики у сферах телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, електронного документообігу органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Крім того, Держспецзв'язку має забезпечувати готовність до функціонування телекомунікаційних мереж загального користування в умовах надзвичайного стану та в особливий період, переведення мереж зв'язку на відповідний режим роботи, а також здійснення державного управління та підтримки розвитку загальнодоступних телекомунікаційних послуг, що особливо важливо у зв'язку з приватизацією ПАТ «Укртелеком».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184