Прокуратура Київської області виявила порушення співробітниками Головного управління МВС України в області вимог законів, що регулюють оборот зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів.

Як повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства, це показали перевірки, проведені цього року.

Встановлено, що посадові особи відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду неправильно здійснюють контроль за власниками зброї та об'єктами дозвільної системи.

«Непоодинокі випадки формального підходу до своїх обов'язків під час проведення щорічних перевірок дозвільних об'єктів. Зокрема, правоохоронці належним чином не вели особові справи власників зброї, не завжди перевіряли, як власники зброї зберігають її за місцем проживання», - йдеться в повідомленні.

Також у прокуратури викликає зауваження несвоєчасне реагування з боку інспекторів дозвільної системи про порушення громадянами порядку реєстрації (перереєстрації) зброї, її зберігання. Так, у 23 підрозділах внутрішніх справ не вжито заходів щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за допущені порушення законодавства про дозвільну систему.

Крім того, виявлено факти порушення законодавства працівниками територіальних підрозділів дозвільної системи під час складання протоколів про адміністративні правопорушення.

За результатами проведених перевірок начальнику Головного Управління МВС в області прокуратура внесла 26 подань з вимогою усунути порушення законодавства й притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158