Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) планує до осені створити електронну базу проданих полісів обов'язкового страхування цивільної відповідальності водіїв (ОСАЦВ). Про це повідомила генеральний директор МТСБУ Наталія Гудима.

«До осені 2014 року ми маємо намір перейти на 100% внесення усіма страховими компаніями інформації про продані поліси ОСАЦВ у центральну базу даних МТСБУ в момент укладення договору», - написала Гудима.

За її словами, для цього буде розроблена інформаційна підсистема, подібна до підсистеми Green Card online, яка забезпечує внесення в центральну базу даних за проданими полісами «Зелена карта» до того, як поліс буде відданий страхувальнику.

Гудима зазначила, що створення такої системи дозволить у майбутньому перейти на повністю електронну систему продажу електронних полісів ОСАЦВ, яка дозволить застрахуватися в режимі онлайн за кілька хвилин, повідомляє «УНІАН».

За попередніми даними Ліги страхових організацій України, страхові компанії обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту (ОСАЦВ) у 2013 році виплатили потерпілим у ДТП понад 1 млрд грн, що на 4% більше, ніж у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124