За останній місяць від вкладників українських банків надійшло понад 75 тисяч скарг щодо блокування чи перешкоджання поверненню депозитів. Про це сьогодні заявив голова Комітету Євромайдану щодо ошуканих вкладників Едуард Уваров.

«Більше 75 тисяч скарг від населення щодо блокування виплат депозитів і це лише за останній місяць! У більшості випадків співробітники банківських установ навіть не пояснюють причин або, посилаючись на нестабільну економічну ситуацію в країні, відправляють людину додому, до кращих часів. Волонтери-юристи зараз вивчають кожен окремий випадок і надають професійну консультацію всім, хто до нас звернувся», - повідомляють в Комітеті Євромайдану.

Комітет попереджає клієнтів таких фінансових установ: «Брокбізнес», «Форум», «Даніель», «Реал Банк», «Меркурій», «Єврогазбанк», «VAB Банк», «Фінансова ініціатива», «Надра», «Перший», «СитиКоммерс Банк», «Український фінансовий світ», «Укрінбанк».

За словами Уварова, проблеми з поверненням депозитів виникають у великих банках і на сході України, були повідомлення від клієнтів «Райффайзен Банк Аваль» і «ПриватБанку».

«Ми просимо всіх громадян бути обережними і перевірити в своїх фінансових установах можливість отримання коштів. Захистити свої заощадження можете тільки ви. Якщо ж проблема вже сталася, то звертайтеся до нашого головного офісу або філії в регіонах», - заявив голова Комітету Євромайдану.

Нагадуємо, що в кожному обласному центрі діє мобільний штаб Комітету Євромайдану щодо ошуканих вкладників українських банків.

Також постраждалі від дій банків можуть залишати повідомлення на сайті: www.stopbank.com.ua.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238