Останнє опитування GFK Ukraine показало рекордну цифру, коли за два тижні до виборів 45% виборців ще не визначилися з власним вибором щодо кандидата в президенти.

Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький, передають «Коментарі».

«У наших реаліях це не означає, що всі політики настільки гарні, що складно вибрати, а практично кожен другий громадянин не зміг знайти силу, здатну представляти його інтереси. Претензії і до партій в тому числі - адже за кожним із основних претендентів стоїть досить сильна партійна структура», - вважає експерт.

За словами Голобуцького, фактично, це колишній електорат ПР, який до регіоналів уже не повернеться за будь-яких умов, але нових виразників своєї думки так і не знайшов поки що. «На сьогодні «стару еліту ПР» представляють Добкін, Царьов і Тігіпко. У них спільна і дуже дивна лінія поведінки: звинувачувати власний електорат і державу, причому скаржачись країні-агресору. У нас вже був досвід викривача «невдячних громадян» - Ющенко зійшов з політичної арени швидко й остаточно, громадяни його образ не оцінили. Адекватною для політика сьогодні виглядає позиція тільки Королевської: вона єдина поки взялася методично обробляти «нічий електорат» - і в підсумку має всі шанси отримати голоси певної частини колишнього «ядерного електорату ПР» на південному сході», - заявив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205