Росія категорично проти спроб втягнути Україну в НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.

«Спроби втягнути Україну в НАТО будуть дуже негативними для всієї системи європейської безпеки, і ми були б категорично проти цього», - наголосив він.

Міністр додав, що це питання стосується не лише України та НАТО, але й Росії.

Лавров також заявив, що Москва закликає розслідувати використання Києвом вертольотів з символікою ООН у ході силової операції на південному сході.

«Україна як ніколи раніше наблизилася до громадянської війни», - підкреслив російський міністр. «Хочемо зрозуміти, як вертольоти з логотипом ООН використовувалися проти протестувальників на південному сході», - зазначив глава МЗС РФ.

За його словами, президентські вибори 25 травня не можуть бути легітимними, поки триває насильство, передає «ИТАР-ТАСС».

«Це справжня війна на південному сході. Не можна сідати за стіл переговорів, поки йде стрільба з мінометів», - констатував глава МЗС РФ.

«У Росії є серйозні підозри, що на південному сході України діють найманці зі США», - звернув увагу він.

Коментуючи повідомлення про початок роботи в Києві «круглого столу» щодо пошуку шляхів виходу з кризи, Лавров зазначив, що для успіху національного діалогу в Україні необхідна рівна участь у цьому процесі всіх регіонів країни.

«Не знаю, який точний склад настільки широко анонсованого «круглого столу» в Києві. Ми переконані, що для того, щоб національний діалог був успішним, абсолютно необхідна рівна участь усіх регіонів України, і не тільки півдня та сходу, а й заходу», - сказав російський міністр.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс розгляне питання про розміщення своїх військ у Східній Європі на постійній основі у зв'язку з посиленням напруженості між Росією та Україною.

НАТО після двох десятиліть спроб побудувати партнерські відносини з Росією тепер вважає за необхідне почати розглядати Москву як суперника.

З 1 травня НАТО втричі збільшило кількість винищувачів для захисту Прибалтики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194