УБОЗ Одеської області блокує роботу найбільшого виробника сталевих канатів в Україні - ПрАТ «ПО «Стальканат-Силур» і не повертає йому незаконно вилучені документи. Це вже призвело до значних економічних втрат не лише заводу, але й держбюджету, пишуть «Факты».

Згідно з повідомленням, «на двох заводах підприємства - в Одесі та Харцизьку Донецької області - працюють кілька тисяч людей, а затяжний характер тривалого блокування діяльності «Стальканат» призвів до часткової зупинки його господарської діяльності».

Причиною зупинки підприємства журналісти «Фактов» називають дії глави УБОЗу в Одеській області Олега Кузьменка, який, використовуючи службове становище і заступництво одеського ставленика клану Януковичів Івана Аврамова, незаконним чином вилучив документи у керівництва підприємства і не збирається їх повертати.

«Міліція і прокуратура, яка свого часу благословила беззаконня, повністю ігнорують рішення судів, які визнали незаконними всі слідчі дії, які здійснювалися стосовно ПрАТ «ПО «Стальканат-Силур» співробітниками Малиновського райвідділу міліції Одеської області за участю обласного УБОЗ, і винесли рішення про повернення підприємству документів, жорстких дисків, серверів, печаток тощо», - пише видання.

Варто зазначити, що начальник Одеського УБОЗу Олег Кузьменко раніше неодноразово згадувався в ЗМІ у зв'язку з резонансними спецопераціями УБОЗу проти опозиційного Вікторові Януковичу телеканалу «Нова Одеса», а також у зв'язку з арештом Едуарда Смоляра, соратника екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132