Державне агентство автомобільних доріг України виявило понад 3 млн кв. м ям на дорогах загального користування.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, працівники
«Укравтодору» разом із співробітниками Державтоінспекції України, «Укрзалізниці» та «Укртрансінспекції» провели весняний огляд автодоріг загального користування для оцінки стану дорожньої мережі після зимового періоду та підготовки її до експлуатаційного утримання у 2014 році. Під час огляду фахівці спеціальної комісії оцінювали стан покриття проїжджої частини, околиць доріг, смуг водовідведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху та зовнішнього освітлення.

У повідомленні сказано, що перевіряльники зафіксували найбільш аварійний стан доріг в Одеській області, де площа ямковість на дорогах становить 680 тис. кв. м. У Львівській області виявлено близько 360 тис. кв. м ямковості на дорогах, а в Івано-Франківській та Донецькій області цей показник становить 250-270 тис. кв. м.

Крім того, в ході перевірки фахівці комісії виявили близько 56 тис. км доріг, яким необхідно оновлення дорожньої розмітки, 20 тис. км доріг з необхідністю ліквідації стихійних звалищ та 15 тис. км доріг з необхідністю вирубки порослі.

За даними прес-служби, уряд вже спрямував значну частину фінансових ресурсів на ліквідацію деформацій дорожнього покриття.

«Всі виявлені недоліки планується ліквідувати до кінця року», - зазначила прес-служба «Укравтодору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111