Ступінь легітимності президента України, якого оберуть у разі проведення виборів 25 травня, виявиться неповною, але ще сумнішою буде ситуація, якщо вибори не відбудуться, заявив спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін.

«Ми виходимо з того, що нинішня влада в Україні нелегітимна. Звичайно, ступінь легітимності влади або президента, обраного в разі, якщо вибори відбудуться 25 травня, на мій погляд, також буде неповною», - сказав Наришкін в інтерв'ю телеканалу «Росія 24», передає «Інтерфакс».

Він підкреслив, що йому важко уявити легітимність виборів в умовах «по суті каральної операції щодо кількох регіонів країни, щодо двох областей, де проживає близько 7 млн громадян цієї країни».

«Мені важко уявити, що такі вибори можуть бути цілком легітимними. Але при цьому очевидно і непроведення виборів - це ще більш сумна ситуація, тому з двох зол треба вибирати менше», - сказав спікер Держдуми.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр сподівається, що позачергові президентські вибори в Україні 25 травня відкриють перспективи для майбутнього України.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що влада зробить все для того, щоб президентські вибори відбулися.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214