Майбутнє України не може визначатися під дулом пістолета або зрежисованим у Москві референдумом. Про це заявив державний секретар США Джон Керрі після зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федеріком Могеріні, повідомляє сайт Держдепу.

«25 травня, ми віримо, що буде можливість народу України здійснити волевиявлення шляхом голосування. І майбутнє України в жодному разі не може визначатися під дулом пістолета, ми всі разом виступаємо за незалежність і суверенність України», - заявив Керрі.

«І ми відмовляємося вірити, що бюлетені, позначені в Москві, або ж референдуми, зрежисовані звідти ж, можуть вирішувати майбутнє України», - додав держсекретар, повідомляє «УНІАН».

Також Керрі повідомив: «Ми оплакуємо сьогодні жорстокість і безжальні вбивства. І сепаратисти, які в цей час дуже зайняті поширенням страху та жорстокості в Донецьку і Луганську, дійсно вимагають прийняти виклик і народу України».

«Голосування, справжнє голосування, відбудеться на виборах 25 травня», - зазначив Керрі.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 травня в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Керівництво так званої «Луганської народної республіки» проголосило державний суверенітет за підсумками референдуму 11 травня.

Керівництво так званої «Донецької народної республіки» оголосило про суверенітет ДНР і звернулося до РФ з проханням про включення до складу Росії.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233