Держдума схвалила поправку про скорочення терміну обігу та розрахунків в українській гривні на територіях Республіки Крим та міста Севастополя до 1 червня 2014 року. Відповідні зміни до закону «Про прийняття в РФ Республіки Крим та утворення у складі нових суб'єктів РФ - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя» розглядаються у другому читанні.

Документом передбачається, що після 1 червня 2014 року гривня матиме статус іноземної валюти на території Криму. «Відповідно, до 1 червня 2014 роки скорочується термін, протягом якого обмін гривень на рублі в банках, що працюють на цих територіях суб'єктів РФ, а також платежі у гривнях, здійснюється за офіційним курсом ЦБ РФ. Після цієї дати обмін здійснюватиметься за курсом, встановленим цими кредитними організаціями», - йдеться в поправках, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як пояснив журналістам голова профільного комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Володимир Плігін, з прийняттям цієї норми «будуть налагоджені всі необхідні процеси, пов'язані з обміном валют, роботи з валютами». «Цей процес, безсумнівно, пройде технологічно. Відповідну банківську систему на території Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя організовано», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, раніше пропонувалося дозволити використовувати гривню на території Криму і Севастополя до 1 січня 2016 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165