Міністерство охорони здоров'я звернулося з офіційним листом до уряду з проханням передати новий корпус дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у відання Міністерства охорони здоров'я. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олег Мусій, повідомляє прес-служба МОЗ.

За його словами, на сьогодні питання добудови нового корпусу дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» проблематичне, оскільки капітальні витрати (в тому числі на будівництво) у державному бюджеті заморожені.

Крім того, головним розпорядником коштів на будівництво на сьогодні Укрєвроінфрапроект.

«Як тільки ми отримаємо цей корпус у відання Міністерства, ми будемо шукати можливість залучення зовнішніх інвестицій, шукати також кошти всередині країни для завершення будівництва. Цей корпус повинен бути обов'язково добудований, відділення трансплантації кісткового мозку має працювати, адже держава витрачає величезні суми на лікування хворих дітей за кордоном, де операція коштує від 100 до 150 тисяч євро. В Україні такі операції коштували б у два-три рази дешевше і медичну допомогу, завдяки заощадженим коштам, можна було б надати більшій кількості хворих дітей», - зазначив міністр.

Мусій сказав, що МОЗ підтримує громадську ініціативу щодо створення спеціального медичного фонду, де будуть акумулюватися кошти від введення 7% ПДВ на ліки та підвищення акцизних зборів на тютюнові вироби та алкогольні напої.

На його переконання, ці кошти повинні використовуватися адресно - на фінансування державних програм з лікування різних захворювань, які фінансуються близько 50% від потреби і на добудовування «Охматдиту». Однак подібні пропозиції має розглянути парламент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93