Під час сутички під Краматорськом снайпери добивали поранених десантників. Про це повідомив прес-секретар начальника Генерального штабу, підполковник Олексій Дмитрашковський, повідомляє УЗГ МВС.

Він зазначив, що нападників було близько 30-40 осіб. За словами місцевих жителів, вони приїхали на двох «Газелях» і «Жигулях».

«Перший постріл з гранатомета, влучив прямо в двигун БТРа, який йшов другим у колоні, почався бій. Бій тривав годину. За результатами бою загинуло 6 десантників і 9 отримали поранення, із цих 9 у двох контузія, 7 поранених. Всіх доставили в лікарню», - розповів Дмитрашковський і додав, що також внаслідок бою десантники втратили один БТР та один ГАЗ-66 з мінометною установкою.

 
 
Він також зазначив, що засідка була організована біля дамби. Нападники були озброєні снайперськими гвинтівками, з яких добивали поранених, і РПГ, якого немає на озброєнні в українській армії. На місці засідки знайдено рюкзак з боєприпасами.

За словами прес-секретаря, внаслідок бою з боку противника були також поранені й убиті. Однак, коли десантники вступили у повторний бій, нападники почали відтягувати своїх поранених та вбитих і тікати.

 
 
За інформацією Дмитрашковського, на цей момент проведена зачистка району, з людьми проведено відповідну роботу.

«Друзі, побратими загиблих десантників готові й надалі високо нести звання воїнів-десантників 95-ї бригади, готові далі продовжувати, незважаючи ні на що йти до перемоги», - зазначив прес-секретар.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих українських десантників 95-ї аеромобільної бригади Збройних сил України в ході сутички із озброєними громадянами біля Краматорська зросла до семи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344