Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт відвідають цього тижня Україну з робочими візитами.

Про це сьогодні в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає «РБК-Україна».

«Очікується, що в рамках візиту Більдт відвідає міста Херсон та Київ», - сказав Перебийніс.

За його словами, під час візиту до Києва Більдт зустрінеться з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та в.о. Президента України, спікером Верховної ради Олександром Турчиновим. Очікується участь Більдта у святкуванні Дня Європи 17 травня в Києві.

«16 травня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відвідає Україну з робочим візитом», - додав Перебийніс.

Зокрема, Сікорський візьме участь у шостому засіданні Ради міністерств закордонних справ України та Польщі. Очікується, що на ньому обговорюватимуться як питання двосторонньої співпраці, так і відносини України з Євросоюзом. Очікується узгодження сторонами плану співпраці між зовнішньополітичними відомствами двох країн на 2014-2015 рр.
Крім того, помічник генерального секретаря ООН Іван Шимонович перебуватиме в Україні 14-19 травня 2014 року.

Шимонович планує побувати в Києві 14-16 травня, у Донецьку - 17 травня, в Одесі - 18 травня.

Зазначимо, що Шимонович здійснює вже третій цього року візит в Україну. Він, як і в попередні рази, оцінюватиме стан з дотриманням прав людини. Також він представить другу доповідь Управління верховного комісара ООН з прав людини, яку підготовлено за підсумками роботи моніторингової місії ООН в Україні у період з 2 квітня по 6 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249