Обсяг іноземних інвестицій ву2014 році в Україні може стати рекордно низьким. Таку думку в коментарі Forum'у висловив економічний експерт Інституту публічної політики Ільдар Газізуллін.

«Відтік капіталу з України справді досі триває. Але поки це не такі величезні суми, як могли б бути. Насправді основна проблема в тому, що обсяг інвестицій цього року буде дорівнювати сумі 2013 року, десь 2-3 млрд доларів, тобто на рекордно низькому рівні», - сказав Газізуллін.

Також експерт зазначив, що поки в Україні не було гучних скандалів у бізнесі, пов'язаних з неможливістю виплачувати кредити.

«Що стосується прямих іноземних інвестицій, то тут уже можна констатувати відтік. Це погана тенденція, але я сподіваюся, що до кінця року ситуація зміниться. Хоча ризики зменшення зарубіжних інвестицій залишаються», - вважає економіст.

Нагадаємо, чистий відтік прямих іноземних інвестицій у першому кварталі цього року становив $543 млн, зокрема, в березні - $359 млн, тоді як за аналогічний період минулого року був зафіксований приріст інвестицій обсягом $821 млн і $346 млн відповідно.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184