Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зажадав припинити дії, що підривають єдність, територіальну цілісність України та стабільність у країні. Про це повідомляє центр новин ООН.

Глава ООН, звертаючись до преси, зазначив, що в останні тижні в Україні спостерігалося більше насильства, ніж діалогу.

«Я закликаю всіх, хто прагне підірвати єдність, територіальну цілісність України і стабільність в країні, негайно припинити подібні дії», - сказав Пан Гі Мун.

При цьому він вважає, що влада у Києві, зі свого боку, й надалі має реагувати на подібні дії з максимальною стриманістю і в рамках українських законів, а також міжнародних стандартів у галузі прав людини, повідомляє «УНІАН».

Глава ООН закликав усі сторони відродити дух компромісу, проявлений 17 квітня в Женеві, і виконати положення досягнутої там угоди.

За словами Пан Гі Муна, ще є можливість не допустити скочування країни до повномасштабної кризи.

«Я звертаюся до всього народу України із закликом висловлювати своє невдоволення і свої сподівання мирним шляхом, у тому числі, шляхом участі у президентських виборах 25 травня», - додав Генеральний секретар ООН.

Нагадаємо, 11 травня в Луганській та Донецькій областях пройшли так звані референдуми про самовизначення регіонів.

Потім самопроголошена «Донецька народна республіка» попросила Росію розглянути питання про входження ДНР до складу Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325