Жоден автомат «Беркута» не підходить до куль, якими стріляли під час трагічних подій у Києві 20 лютого. Такого висновку дійшла Тимчасова слідча комісія ВР, якою керує Геннадій Москаль.

Він поділився з журналістами проміжними результатами розслідування.

Депутат стверджує, що організаторами розстрілу могли стати як співробітники СБУ або МВС у формі без розпізнавальних знаків, так і їхня агентура, що видає себе за активістів Майдану. Цю версію політик вважає найімовірнішою. «Будь-хто міг влитися до лав Майдану під виглядом боротьби проти влади Януковича», - вважає він, повідомляють «Вести».

Є й третя версія: розстріл могли влаштувати представники громадських організацій, які вийшли з-під контролю. Москаль не уточнив, які саме організації під підозрою. Однак зазначив: «Перший постріл був зроблений по міліції».

Нагадаємо, на початку березня в бесіді з верховним представником ЄС Кетрін Ештон глава МЗС Естонії Урмас Пает також натякав, що по активістах Майдану могли стріляти «свої».

Москаль припускає, що справа про розстріл може ніколи не бути доведена до кінця: «Це буде ще одна справа на кшталт вбивства Джона Кеннеді, яку розслідують і по сьогодні». Політик зазначає, що слідчі не хочуть допитувати міліціонерів через загрозу викликати загальне незадоволення в МВС. Це може призвести до зриву антитерористичної операції на південному сході.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381