Виконувач обов'язків Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призупинив виконання Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних сил на період до 2017 року, як такої, що не відповідає сучасній воєнно-політичній обстановці. Про це йдеться в указі в.о. Президента №468 від 13 травня.

Цим указом Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 28 квітня про заходи щодо підвищення ефективності планування в секторі безпеки та оборони.

При цьому Турчинов доручив Кабінету Міністрів у місячний термін організувати проведення комплексного огляду сектора безпеки та оборони України з використанням можливостей спільної робочої групи Україна-НАТО з питань військової реформи.

Крім того, Кабмін повинен у тримісячний термін (до 13 серпня) забезпечити перегляд основних положень документів оборонного планування з урахуванням зміни воєнно-політичної обстановки.

Турчинов поклав контроль за виконанням указу на секретаря РНБО Андрія Парубія.

Як повідомляло агентство, 2 вересня 2013 року Віктор Янукович затвердив Державну комплексну програму реформування та розвитку Збройних сил на період до 2017 року, ввівши в дію рішення РНБО.

Міністерство оборони наполягло на передбаченні фінансування програми у розмірі 131 млрд гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163