Верховна Рада ухвалила у другому читанні чотири закони з пакета законопроектів, спрямованих на лібералізацію візового режиму з Європейським Союзом, передає кореспондент Forum'у.

Так, за проект закону №4680 «Про внесення змін до ст. 1 Закону України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» проголосувало 277 депутатів.

Цим документом ВР розширила поняття «додатковий захист» та «тимчасовий захист» біженців відповідно до європейських стандартів.

Також народні депутати ухвалили закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про запобігання та протидію дискримінації. За цей документ з другої спроби віддали голоси 236 нардепів.

При цьому, як зазначив голова комітету з питань прав людини і національних меншин Валерій Пацкан, з документа були виключені всі найбільш «обурливі норми», в тому числі й пункти, що стосуються визначення поняття сексуальних меншин.

Також ВР підтримала законопроект №4551 про внесення змін до деяких законів, пов'язаних з діяльністю уповноваженого ВР з прав людини у сфері захисту персональних даних. Цей документ підтримали 272 нардепи.

Крім того, депутати 289 голосами ухвалили законопроект №4556 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики.

Як підкреслив спікер ВР Олександр Турчинов, ухвалення всіх цих законів саме сьогодні не тільки сприяє спрощенню візового режиму, але й призведе до швидкого скасування віз з ЄС.

Нагадаємо, в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця переконаний, що з 1 січня 2015 року українці зможуть їздити в Європу без віз.

Євросоюз обіцяє прискорити введення спрощеного візового режиму для українців.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334